Over Tjerk

Van het leven besturen

Tjerk Voigt (1979) studeerde af aan de Thorbecke Academie te Leeuwarden. Deze school staat in bestuurlijke kringen hoog aangeschreven. Daar leerde hij de essenties kennen van besturen, psychologie en  sociologie, overtuigende adviseren en het maken van krachtige keuzes in een wereld waarin belangen stevig kunnen verschillen. 

De verdieping kwam in de jaren erna vanuit in functies als bestuurder en bestuursadviseur in de publieke sector op landelijk, provinciaal en lokaal niveau. En door o.a. opleidingen tot Ynnovator en publieke sector. Hij heeft een tweejarige opleiding Ynnovator afgerond, waarin je mensen leert te begeleiden anders naar situaties te gaan kijken en innovatief te gaan denken en te handelen. Daardoor ontstaan er voor complexe situaties, mooie nieuwe oplossingen. 

Het sparren met bestuurders en begeleiding van adviseurs. 

Veel gehoorde feedback op zijn werk is: 

  • Hij brengt rust en inzicht.
  • Hij komt snel tot de kern.
  • Hij kan ingewikkelde zaken overzichtelijk maken. Dat levert grip op.
  • Hij raakt de essentie.
  • Hij geeft feedback op een manier dat mensen het aannemen en in hun waarde laat. 


Naar leerling van het leven zijn

In 2022 heeft Tjerk de opleiding Integrale Toegepaste Psychologie afgrond bij het ITIP; het instituut voor diepgaande persoonlijke ontwikkeling. 


In 2022 waagde hij de grote sprong om vanuit overheidsdienst zijn eigen coachpraktijk op te richten. Hier komt al zijn ervaring & kennis krachtig als bestuurskundige en coach bij elkaar in één bedrijf. Honderden cliënten en opdrachtgevers heeft ze mogen begeleiden in hun persoonlijke en professionele groei. 

Werken vanuit waarden

Leven en werken vanuit autonomie, persoonlijk leiderschap, wijsheid, originaliteit en innerlijke rust zijn een aantal van zijn waarden. 

Leerling voor het leven zijn

Hij blijft ze zich doorontwikkelen vanuit de stevige basis. Sinds 2023 maakt hij onderdeel uit van de leerlingenkring van Bas Klinkhamer (eigenaar/directeur van de ITIP school). 

Leven in de natuur

In zijn privéleven houdt Tjerk zich graag bezig verbinding met zijn dochters, verdieping in het levenswijsheid & kunst en verbreding van zijn horizon, het liefst in de natuur en de Wadden.